Pe 7 mai, TransSahara s-a incheiat!

Asa cum ne-a promis Paul Dicu, linia de finish a fost tarmul Atlanticului, la Essaouira, pe coasta de vest a Marocului. Bucuria a fost mare si a fost cu-o baie-n mare… fireste.

Sa facem si un scurt bilant pentru nebunia asta de cursa.

Cifrele asa arata:

  • 1200 km de alergare si mers prin desert;
  • 281 de ore de mers continuu;
  • 34 de zile petrecute pe traseu;
  • 10 flotari, bonus, la finish 🙂

Realitatea a fost insa ceva mai complicata: Paul a strabatut un traseu care s-a alcatuit din mers, in functie de zonele accesibile. A avut parte de caldura Saharei, de zile intregi de furtuna de nisip, apoi de ploaie si… inundatii. A strabatut un teren greu: dune de nisip, munti, campuri de bolovani, drumuri de pamant si, in cele din urma, chiar si putin asfalt.
A fost un drum pe care l-a facut de unul singur – asta daca nu socotim intalnirile cu animalele desertului, serpi, scorpioni, greieri, pasarele si compania berberului Hmed care a fost “suportul tehnic” – el s-a ocupat de hrana, adapost si …probabil ceva povesti berbere spuse la cina, in araba, pe care cine sa le inteleaga… Logistica a fost asigurata de Mohamad Ahansal, legenda ultramaratoanelor sahariene.

Desi ne-a trimis mesaje si ne-am auzit cu el, nu s-a plans o clipa. Ar fi avut de ce. Prietenii de la WildThing care l-au intampinat inainte de sosirea de la Essaouira ne-au povestit in cele din urma despre durerile care au insotit fiecare pas, despre tendinta sau genunchiul stang slabit serios.

De ce TransSahara?

Nu s-a plans, si nici erou n-a vrut sa fie. A facut drumul asta pentru a da o mana de ajutor ca Inima Copiilor sa poata salva mai multi copii bolnavi de inima prin misiunile medicale de la spitalul Marie Curie. Rostul asta l-a facut pe Paul sa mearga inainte, pas dupa pas, aproape 1200 km!

Cu vorbele lui: Acum ceva vreme am vazut de aproape o operatie pe cord a unui copil de vreo 4-5 saptamani. 10 oameni erau imprejurul lui in sala de operatii si se luptau sa-i salveze viata. Si-au reusit! Momentul in care inima lui a inceput sa bata iar, mi-a taiat picioarele. Despre asta e TransSahara. De-asta va cer sa ajutati Inima Copiilor.

Pagina de donatii ramane deschisa pe http://inimacopiilor.galantom.ro/transsahara si puteti ajuta asi completand, pana la 25 mai, un formular pentru redirectionarea celor 2% din impozitul pe venit catre Inima Copiilor. Gasiti toate detaliile pe www.inimacopiilor.ro.

 
Va multumim din inima tuturor celor care ati donat si celor care ati fost, si de data asta, in pas cu Paul.

Multumim tuturor partenerilor care l-au sustinut pe Paul sa duca la capat nebunia asta: WildThing, Ahansal Events, McCann Bucharest, SIF Moldova, Garmin Romania, Merinito, S-Karp si Discovery Romania.