Paul Dicu la Marathon des Sables

Asa, in doua vorbe – desi nu-i deloc simplu sa spui doar cateva vorbe despre cineva cu multe povesti.

Paul e constantean, nascut in 1969, e absolvent de drept si antrenor de arte martiale si alergare. A petrecut ani pe mare – a fost timonier pe nave comerciale, a ingrijit, ca scafandru voluntar, de delfinii de la Delfinariu si a fost consultant tehnic al trupelor DIAS din Constanta.
Cand sta locului canta la bas, scrie haiku, gateste. Cand nu, merge cu motocicleta sau alearga. Alearga maratoane.

Si aici incepe cealalta poveste: iubirea cu desertul. Primul maraton in desert l-a alergat in 2010 – Sahara Marathon, 42,195 km in taberele de refugiati saharawi din Algeria.

Tot in acel an s-a inscris la Marathon des Sables 2011, fara sa stie prea bine ce-l asteapta. Una din cele mai dure curse de anduranta din lume: au fost 243 de kilometri alergati in 7 zile in desertul din sudul Marocului, carand in spate hainele, kitul de supravietuire, mancarea pentru o saptamana. A terminat cursa! A fost prima data si-a crezut c-a fost o intamplare…
A revenit la Marathon des Sables inca trei ani la rand, in 2012, 2013 si 2014 si a dedicat aceste curse ajutorarii copiilor cu probleme cardiace pentru care lupta Inima Copiilor. A doua oara a fost noroc, a treia oara a fost un calvar (Paul a fost in pragul abandonului s-a accidentat dupa doar cativa kilometri, s-a deshidratat). Cursa de anul trecut a implinit si 1.000 de kilometri alergati in desert.

In 2015 se intoarce pentru a cincea oara in Sahara. Alearga din nou pentru copiii bolnavi de inima. Si stie destul de bine ce-l asteapta… Marathon des Sables e la a 30-a editie – Patrick Bauer, organizatorul cursei, aunta, ca de sarbatoare, ca etapa lunga va fi mai lunga ca niciodata!

Va fi razboi!